Μην ανοίγετε τους υπόπτους φακέλους, λέει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μην ανοίγετε τους υπόπτους φακέλους, λέει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:27 Δημιουργία 11/01/19, 21:25

Ανακοίνωση προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τη διαχείριση ύποπτων φακέλων δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Μετά από τα συνεχή κρούσματα αποστολής φακέ να ενημερώνουν άμεσα το γραφείο του Πρύτανη για την ασφαλή διαχείριση αυτών των με ύποπτη σκόνη σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα και με αποστολέα, κυρίως, από την Ινδία, παρακαλούνται όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τη λήψη και το άνοιγμα φακέλων που φέρουν ύποπτο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, συνιστάται να μην ανοίγουν τους φακέλους αυτούς».

Σημειώνεται ότι οι φάκελοι περιείχαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του Ισλάμ, με εξαίρεση την περίπτωση της Μυτιλήνης, όπου ο φάκελος περιείχε σκόνη από μείγμα ερεθιστικών ουσιών.

Τα δείγματα των φακέλων που εστάλησαν από τον ίδιο αποστολές από την Ινδία, μεταφέρθηκαν στο Χημείο του Κράτους για τον απαιτούμενο έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι δεν εμπεριέχουν κάποια επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου ουσία.

Αν σου άρεσε κάνε