Χιονοστιβάδα στα Καλάβρυτα - Έκλεισε το χιονοδρομικό

Χιονοστιβάδα στα Καλάβρυτα - Έκλεισε το χιονοδρομικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:36 Δημιουργία 12/01/19, 11:25

Κλειστό θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας ο αναβατήρας «Στύγας» έπειτα από χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τις διαδοχικές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο «κατά την σημερινή, προβλεπόμενη διαδικασία κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της "Νεραιδόραχης" -" Στύγας"».

Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «κατέστρεψαν έναν πυλώνα του αναβατήρα "Στύγα", με συνέπεια ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας». Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών, μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες ημέρες».

Αν σου άρεσε κάνε