Έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για τις Πρέσπες - Κατηγορείται για κακούργημα

Έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για τις Πρέσπες - Κατηγορείται για κακούργημα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:23 Δημιουργία 15/01/19, 11:20

Στον εισαγγελέα οδηγείται την Τρίτη ο 62χρονος, που συνελήφθη χθες το βράδυ στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο 62χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 62χρονος πρώην ναυτικός, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως είπε ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία. Ωστόσο, επειδή εκτοξεύει απειλές αποκαλώντας τούς αποδέκτες «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία», παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι τα απειλητικά μηνύματα σε κυβερνητικούς κυρίως βουλευτές, είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας.

Με βάση αυτή την παραγγελία η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψη του 62χρονου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που τυχόν έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα.

Αν σου άρεσε κάνε