Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων

Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:09 Δημιουργία 16/01/19, 17:06

Ύστερα από περίπου τρία χρόνια, ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση των υποβρυχίων, μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε την πλειονότητα των κατηγορουμένων.

Από το σύνολο των 27 κατηγορουμένων το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ενόχους 20 από αυτούς ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους επτά κατηγορουμένους.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο, έκρινε μεταξύ άλλων ενόχους τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό, το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα, τον συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, τους τραπεζίτες Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, αλλά και τον δικηγόρο Σπύρο Μεταξα.

Η διαδικασία συνεχίζεται επί του ζητήματος των ελαφρυντικών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η επιμέτρηση των ποινών.

Αν σου άρεσε κάνε