Μήνυση στον ΑΠ από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία για τις Πρέσπες

Μήνυση στον ΑΠ από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία για τις Πρέσπες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:12 Δημιουργία 17/01/19, 19:09

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία διά του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη, «κατά παντός υπευθύνου ο οποίος εμπλέκεται στην Συμφωνία των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών προσώπων, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς της, γίνεται λόγος για αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζώρτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια, σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο twitter, ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος δύο εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στην μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος -όπως αναφέρεται- ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την κυβέρνηση για σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Τελικά, ζητεί η Συνομοσπονδία από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν:

1) Εάν ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος.
2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί εάν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του Νίκου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους.
3) Τυχόν άλλα αδικήματα.

Ο δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Στυλιανός Γρηγορίου, σε δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Κόντρα στο διεθνές δίκαιο, το άρθρο 50 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης καθιστά μια τέτοια συνθήκη απολύτως άκυρη.

Υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα του άρθρου 159 του Ποινικού Κώδικα της δωροδοκίας πολιτικών αξιωματούχων, για να διερευνηθεί εάν είναι κατηγορία αληθής ή μη και να ξεδιαλύνει η πολιτική ατμόσφαιρα και κυρίως να ανασχέσουμε την απεμπόληση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού στην Μακεδονία».

Αν σου άρεσε κάνε