Πνίγηκε ο κόσμος από τα δακρυγόνα που έπεφταν «βροχή»!

Πνίγηκε ο κόσμος από τα δακρυγόνα που έπεφταν «βροχή»!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 20/01/19, 16:20

Πνίγηκε ο κόσμος από τα δακρυγόνα, που έπεσαν «βροχή» στο Σύνταγμα, όπου λαοθάλασσα «μαυρίζει» τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρεί σε επικοινωνιακές αλχημείες για την ψήφισή της.

Η λαϊκή οργή στο Σύνταγμα είναι μεγάλη, καθώς διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, για να απωθήσουν μόλις μία μικρή ομάδα κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα ηλικιωμένες γυναίκες, μικρά παιδιά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα να λιποθυμήσουν.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έξτρα ενισχύσεις να πάνε στο Σύνταγμα.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές και μπουκάλια με νερό στα ΜΑΤ.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ και με χημικά.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Αν σου άρεσε κάνε