Πάνω από 200.000 διαδηλωτές «μαύρισαν» τις Πρέσπες!

Πάνω από 200.000 διαδηλωτές «μαύρισαν» τις Πρέσπες!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 20/01/19, 18:15

Δυναμική «απάντηση» στις επικοινωνιακές «αλχημείες» της κυβέρνησης Τσίπρα για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλαν την Κυριακή οι Έλληνες!

Πάνω από 200.000 συμπολίτες μας πλημμύρισαν το Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν ένα βροντερό «όχι» κατά της συμφωνίας εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Πλήθος κόσμου «μαύρισε» τη Συμφωνία των Πρεσπών και έριξε αρνητική «ψήφο» σε μία κυβέρνηση μειοψηφίας, που με μετά από ένα στημένο «διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο, επισπεύδει την ψήφιση της Συμφωνίας, βγάζοντας πατριωτικές «κορώνες».

Μάλιστα, η πλειοψηφία των διαδηλωτών καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί έπνιξαν τον κόσμο στα δακρυγόνα, προκειμένου να διαλύσουν το συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας πως μία μόλις χούφτα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο συγκεντρωμένο πλήθος, προκαλώντας ένταση.

Τρεις γύροι επεισοδίων σημειώθηκαν, με ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά κι ένα μωρό να έχουν λιποθυμήσει, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο. Συνολικά, τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έχουν καταγραφεί 6 προσαγωγές.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής διαδηλωτές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη αφίχθησαν με πούλμαν στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο Σύνταγμα και η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αίτημα των διαδηλωτών είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος για τις Πρέσπες.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι στον χώρο κοντά στην εξέδρα η οργανωτική επιτροπή μαζεύει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 2 το μεσημέρι με τον Πέτρο Γαϊτάνο να ψάλει τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια, στο βήμα ακολούθησαν οι υπόλοιποι ομιλητές ανάμεσα στους οποίους και οι μοναχοί εκπρόσωποι του Αγίου Όρους.

Παρόντες στο συλλαλητήριο έδωσαν οι βουλευτές Νότης Μηταράκης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κώστας Σκρέκας καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος.

Σε δηλώσεις του από την πλατεία Συντάγματος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε: «Είναι διαδήλωση για τη Δημοκρατία, για την Ελλάδα και για το δίκαιό μας».

«Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται, εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητα μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει, αυτή η ύπουλη και μακιαβελική συμφωνία των Πρεσπών που έχει αναστατώσει τη ζωή μας», ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Δήμαρχος Δοξάτου: Go back κ. Τσίπρα

«Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες», είπε από την εξέδρα του Συντάγματος ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης.

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί για να γράψει ιστορία.

Αν σου άρεσε κάνε