Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες - Με ποινικό μητρώο οι τρεις

Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες - Με ποινικό μητρώο οι τρεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:24 Δημιουργία 21/01/19, 14:18

Αντιμέτωποι με πολύ βαριές κατηγορίες είναι οι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ίδιοι, που σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή.

Επισημαίνουν δε πως η σύλληψή τους έγινε αρκετά μακριά από το σημείο των επεισοδίων και ενώ οι ίδιοι απομακρύνονταν από το συλλαλητήριο για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις για σειρά αδικημάτων και συγκεκριμένα για:

-Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές,

-Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών,

-Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,

-Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος,

-Αντίσταση κατά τις αρχής,

-Εξύβριση,

-Παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και

-Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Ποινικό μητρώο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις εκ των εφτά είναι με ποινικό μητρώο.

Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 27 ετών, είχε συλληφθεί το 2018 κατόπιν εντάλματος για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά στη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής.

Εξάλλου, δύο ακόμη άτομα, ένας άνδρας 38 ετών που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη είχε συλληφθεί το 2011 ως φυγόποινος, καθώς είχε καταδικαστεί και αναζητείτο για εξύβριση και σωματική βλάβη, και μια γυναίκα ηλικίας 29 ετών, είχε κατηγορηθεί το 2009 για κλοπή και το 2008 για χρήση ναρκωτικών.

Αν σου άρεσε κάνε