Μάτι, έξι μήνες μετά: «Δεν ξεχνάμε» το μήνυμα της Ομάδας Νέων (βίντεο)

Μάτι, έξι μήνες μετά: «Δεν ξεχνάμε» το μήνυμα της Ομάδας Νέων (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:20 Δημιουργία 23/01/19, 12:01

Ένα συγκινητικό βίντεο δημιούργησε η Ομάδα Νέων στο Μάτι, έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, που «κατάπιε» τόσες ανθρώπινες ζωές.

«Για όσους έφυγαν και για όσους είναι ακόμα εδώ δεν ξεχνώ. Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά. Εμείς επειδή ήμασταν μόνοι», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ομάδα Νέων στο Μάτι μέσω βίντεο διάρκειας 7 λεπτών με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την πυρκαγιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς.

«Ο στόχος μας είναι να μην ξεχάσουμε τι μας έφερε ως εδώ, να μην ξεχαστούν όσοι λείπουν, να υπάρξει δικαίωση και να αποκατασταθεί ο τόπος», εξήγησε στo kathimerini.gr η 23χρονη Βάσια Καρρά, μια εκ των εκπροσώπων της ομάδας, ενώ επισημαίνει ότι το βίντεο απαντά στα πραγματικά αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε την 23η Ιουλίου στο Μάτι. Σε απάντηση όσων διατυπώνονται περί υπαιτιότητας των κατοίκων της περιοχής, παρανομιών και δύσβατων δρόμων, το βίντεο καταδεικνύει τη μη εντολη έγκαιρης εκκένωσης, τις λάθος εκτιμήσεις αλλά και τη λανθασμένη διαχείριση των κρατικών υπηρεσιών ως τα κύρια αίτια της τραγωδίας, αναφέρε η Βάσια.

Τους τελευταίους μήνες μετά τη καταστροφή η Ομάδα Νέων στο Μάτι έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες με σκοπό να απαλύνει τον πόνο, να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στους μεγαλύτερους.

Αν σου άρεσε κάνε