Ελεύθεροι 6 από τους 7 συλληφθέντες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ελεύθεροι 6 από τους 7 συλληφθέντες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:30 Δημιουργία 24/01/19, 18:27

Με διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση ενός από τους επτά κατηγορούμενους για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών και ελεύθερους τους υπόλοιπους ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών τους.

Ο κατηγορούμενος, για τον οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί διαφώνησαν εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, είναι ο 27χρονος εμπλεκόμενος σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα», το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Μετά τη διαφωνία για την κράτησή του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνει έως ότου αποφασίσει για την τύχη του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συγκληθεί άμεσα.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Σε κάποιους από τους έξι που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και ότι η σύλληψη τους έγινε σε άλλο χρόνο και σε άλλο σημείο από το επίκεντρο των συγκρούσεων.

Αν σου άρεσε κάνε