Νέα εύσημα από τον Αμερικανό πρέσβη για την επικύρωση των Πρεσπών

Νέα εύσημα από τον Αμερικανό πρέσβη για την επικύρωση των Πρεσπών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:19 Δημιουργία 28/01/19, 14:13

Την έντονη ικανοποίηση των ΗΠΑ για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ τη Δευτέρα, μιλώντας στο Athens Energy Forum 2019.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας μας στη συμφωνία τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα σημείο καμπής και όλοι μιλούν πια για την Ελλάδα πως μπορεί να δίνει λύσεις».

Ερωτηθείς ο πρέσβης για το αν τον προβληματίζει τα όσα λέγονται περί μη αποδοχής της συμφωνίας από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού απάντησε: «Έχω κρατήσει απόσταση από τα εσωτερικά της χώρας. Ωστόσο με ενθάρρυναν τα σχόλια του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος μπορεί να είπε πως δεν συμφωνεί, ωστόσο θα προχωρήσει μπροστά».

Ο κ. Πάιατ σημείωσε επίσης πως η συμφωνία δίνει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εξήρε και τα σχέδια της κυβέρνησης για τις ενεργειακές διασυνδέσεις με τη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας.

Εξάλλου, ο κ. Πάιατ επανέλαβε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών προμήθειας της Ε.Ε. σημειώνοντας μάλιστα τις αφίξεις στη Ρεβυθούσα των πρώτων αμερικανικών φορτίων LNG από τη ΔΕΠΑ και τη Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε