Ξεσπούν οι τραγικοί γονείς - Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα από περιτονίτιδα;

Ξεσπούν οι τραγικοί γονείς - Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα από περιτονίτιδα;

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:19 Δημιουργία 29/01/19, 11:01

TAGS

Έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη στην περίπτωση του παιδιού μου, τονίζει ο πατέρας της 13χρονης Ιωάννας που έχασε την ζωή της μετά από επέμβαση περιτονίτιδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η Ιωάννα είναι το δεύτερο παιδί που μέσα σε ένα χρόνο χάνει την ζωή της από περιτονίτιδα, και μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο.

Ηταν Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, όταν το κορίτσι, εισήχθη με πόνους στην κοιλιά στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όμως, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 7 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας της άτυχου 13χρονου κοριτσιού ξέσπασε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Star.

«Εμείς ζητάγαμε να έρθει να το δει χειρουργός και αυτοί κρίνανε ότι πρέπει να εισαχθεί στην παιδιατρική και να το παρακολουθούν. "Παίζανε", δεν υπάρχει άλλη λέξη που μπορώ να βρω"» λέει ο πατέρας της 14χρονης.

Δέκα ημέρες μετά τον τραγικό χαμό της Ιωάννας, ο πατέρας της 13χρονης καταγγέλλει πως έγιναν πολλά ιατρικά λάθη και μάλιστα όχι μόνο από έναν γιατρό αλλά από δύο.

«Έγινε η εγχείρηση, μας ενημέρωσαν μετά ότι πήγε πάρα πολύ καλά και πριν κλείσουν 24ώρες το παιδί πέθανε και με πολύ άσχημο τρόπο, από ότι μας είπαν ιατροδικαστές. Δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ και πιο λίγο, αλλά σίγουρα φταίνε πολλοί. Γίνανε αλλεπάλληλα λάθη από πολλούς».

Να σημειωθεί πως η 13χρονη Ιωάννα είχε πάει ξανά στο Νοσοκομείο Λαμίας με πόνους στο στομάχι.

«Είχε πάει στα εξωτερικά ιατρεία και το είχε πει δημόσια ο ίδιος ο ΠΕΣΥάρχης, ο οποίος έχει την έδρα του στη Λάρισα» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Και ο 9χρονος Δημήτρης...

Τον Ιούλιο του 2017 είχε πεθάνει από περιτονίδα ο 9χρονος Δημήτρης. Και αυτός είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Οι γονείς του άτυχου παιδιού καταγγέλλουν ότι 18 μήνες μετά οι έρευνες των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και ζητούν απαντήσεις.

Η γραπτή δήλωση της οικογένειας Δημήτρη Κατσαούνου: «Υπήρξαν ευθύνες; Ολιγωρίες ; Ιατρικά λάθη; Παραλείψεις; Έφταιγαν οι γιατροί; Ο παλιός αξονικός; Κανείς υπεύθυνος, καμία επικοινωνία. Οι επιθεωρητές του Σώματος ΕΥΥΠ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας ετοιμάζονται τώρα τον Ιανουάριο του 2019 να στείλουν κλιμάκιο να ερευνήσει την υπόθεση ! Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα;» «Αν είχε μεταβεί από τότε κλιμάκιο επιθεωρητών στην Παιδιατρική Κλινική και αν είχαν σφίξει τα πράγματα. Αν είχε βγει το πόρισμα, ενδεχομένως να μην είχαμε τα προβλήματα που ακολούθησαν» λέει ο δικηγόρος.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας επίσης έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου παιδιού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο Δημήτρη.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς του, οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας δεν αντελήφθησαν τη διάτρηση εντέρου που υπέστη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από οξεία περιτονίτιδα. Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.




Αν σου άρεσε κάνε