Επαναλειτουργεί η κτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης

Επαναλειτουργεί η κτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:08 Δημιουργία 11/02/19, 17:07

TAGS

Επαναλειτουργεί, έπειτα από τρεις μήνες, η ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει την Πάτρα με το λιμάνι της Σάμης στη Κεφαλονιά, αλλά και την Ιθάκη, με την ανάδοχο εταιρεία, Ionian Group, να θέτει καθημερινά στη διάθεση του επιβατικού κοινού το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που πρόσφατα ενέταξε στον στόλο της.

Τα δρομολόγια προς τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη είχαν σταματήσει από την 1η Νοεμβρίου 2018, με την ολοκλήρωση της δρομολογιακής περιόδου. Από τότε το υπουργείο ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιδότηση της γραμμής, προκειμένου να είναι σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους κι ο μοναδικός που κατέθεσε πρόταση ήταν η ζακυνθινή εταιρεία.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη επιδοτείται με 1.848.000 ευρώ και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η γραμμή να λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Η Ionian Group έχει πραγματοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού του «Ανδρέας Κάλβος» με επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του και ανακαίνιση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 1985 και έχει μήκος 98,56 μ. και πλάτος 16,24 μ.

Αν σου άρεσε κάνε