Δολοφονία στα Πετράλωνα: Για «χαζό τσαμπουκά» μιλούν οι δράστες

Δολοφονία στα Πετράλωνα: Για «χαζό τσαμπουκά» μιλούν οι δράστες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:18 Δημιουργία 12/02/19, 14:10

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το 2013, σε δευτερόδικο βαθμό. Στην απολογία τους, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι έγινε ένα «λάθος, ένας χαζός τσαμπουκάς».

Οι δυο κατηγορούμενοι, επίσης, αρνήθηκαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως οι δυο άνδρες έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη, ενώ αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ότι έδρασαν με ρατσιστικό κίνητρο.

Όπως είπε ο πρώτος κατηγορούμενος, το θύμα έκανε ζικ-ζακ με το ποδήλατό του και δεν άφηνε τους δράστες να περάσουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να αρχίσει καβγάς. Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, ο Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο δράστη, με αποτέλεσμα εκείνος να τον μαχαιρώσει.
«Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς», είπε ο Διονύσης Λιακοπουλος, προσθέτοντας ότι «κάναμε ένα λάθος».

Όσο για τα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα νέο κόμμα και τα είχε πάρει από περιέργεια. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα χρησιμοποίησε για να σημειώνει τα αποτελέσματα από το... στοίχημα.

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενο σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε έλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κανείς. Δεν το είπα.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Στεργιόπουλος που φέρεται να καταφέρει 3 μαχαιριές στο θύμα, υποστήριξε πως δεν τον μαχαίρωσε, απλά... τον ακούμπησε.

«Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από τον Λιακόπουλο, σκυμμένος. Άφησε τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη», ισχυρίστηκε και συνέχισε:

«Το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας».

Παρά τις ερωτήσεις του προέδρου, ο κατηγορούμενος επέμεινε: «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενος μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στον δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.




Αν σου άρεσε κάνε