Οι κληρικοί αντίθετοι στη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας

Οι κληρικοί αντίθετοι στη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:08 Δημιουργία 13/02/19, 13:05

Την αντίθεση του στη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για το καθεστώς των μισθών των κληρικών τονίζει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, καθώς θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται η μισθοδοσία των κληρικών.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον.

Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφή της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο και μας βάζουν σε έναν άλλον φορέα;», αναρωτήθηκε.

Φάνηκε σίγουρος ότι η Σύνοδος δεν θα αλλάξει απόφαση και σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις δικές του εκκρεμότητες που αφορούν την Εκκλησία της Κρήτης και τις μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.

Αν σου άρεσε κάνε