Νέα στοιχεία για τη δράση της «μαφίας των φυλακών»

Νέα στοιχεία για τη δράση της «μαφίας των φυλακών»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:26 Δημιουργία 18/02/19, 19:23

Στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία για τη δράση της «μαφίας των φυλακών» που εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες, με νέα δικογραφία σχετικά με την υπόθεση να σχηματίζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα ήρθε στο φως στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, μετά τον σχηματισμό συναφούς κακουργηματικής ποινικής δικογραφίας σε βάρος 13 ατόμων.

Η νεώτερη δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δέκα άτομα (Έλληνα και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους έξι άτομα, και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης εμπλέκονται σε σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, η οποία απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για την υπόθεση αυτή, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε φυλακές, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, προκειμένου, έναντι 30.000 ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση του εν λόγω αλλοδαπού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο προέβλεπε τη μόνιμη αξιοποίηση του στρατολογηθέντος αυτού ατόμου και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης «συμβολαίων» δολοφονιών.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, καθώς και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, 10, 20 και 50 ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια ερευνών, κατασχέθηκαν πέντε κιλά και 230 γραμμ. χασίς, περίπου 30 γραμμ. κοκαΐνης, εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ζυγαριές ακριβείας, 27.000 ευρώ από τη δράση της οργάνωσης, 13.255 ευρώ εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας 50, 20, 10 και πέντε ευρώ, καθώς και δύο οχήματα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με τον ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αν σου άρεσε κάνε