Σπίρτζης από Κρήτη: Θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές από την κακοκαιρία

Σπίρτζης από Κρήτη: Θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές από την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:25 Δημιουργία 25/02/19, 21:22

«Θα διορθωθεί ό,τι ζημιά έχει γίνει» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, που, αντί να προσγειωθεί με το Super Puma στα Χανιά, λόγω κακοκαιρίας προσγειώθηκε στο Ηράκλειο.

Μαζί με τον κ. Σπίρτζη, στην Κρήτη έφτασε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλης, που συνοδεύεται από υποστράτηγο της ΕΜΑΚ και εννιαμελές κλιμάκιο, για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ήδη υπάρχει κλιμάκιο μηχανικών από τις προηγούμενες καταστροφές, το οποίο συμπληρώνεται τώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές στα προβλήματα στις υποδομές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η περιφέρεια Κρήτης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το φορτίο των καταστροφών, οπότε θα συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου, και όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αλλά και στην κατασκευή και την επιδιόρθωση όλων των φθορών στα δίκτυα».

«Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή, μέσα στις καταστροφές και την ένταση των φαινομένων, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να επανέλθει το νησί στη φυσιολογική ζωή του, αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι έχει έρθει ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ και με βατραχανθρώπους για να ψάξουν τον αγνοούμενο, αλλά και ειδική ομάδα πεζοπόρου τμήματος, που θα πάει να απεγκλωβίσει όσους έχουν εγκλωβιστεί από την κατολίσθηση.

«Πηγαίνουμε προς τα Χανιά, θα κάνουμε σύσκεψη με όλους τους φορείς, το ΕΚΑΒ, την τοπική διοίκηση του στρατού, την αστυνομία κι όλους τους εμπλεκόμενους, για να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Το νερό που έχει πέσει είναι παρά πολύ και το θέμα είναι ότι είχε πέσει και το προηγούμενο. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό, που είναι ακόμη ανθρωπίνως δυνατό» εξήγησε ο κ. Ταφύλλης.

Αν σου άρεσε κάνε