Τις αποδείξεις εναντίον του ζητεί ο Ρουμελιώτης από την ΤτΕ

Τις αποδείξεις εναντίον του ζητεί ο Ρουμελιώτης από την ΤτΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:55 Δημιουργία 01/03/19, 13:47

Αίτημα να του παραδοθούν τα έγγραφα που στοιχειοθετούν και δικαιολογούν την ακρόαση της Δευτέρας στην Τράπεζα της Ελλάδος καταθέτει ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ παράλληλα καταγγέλλει κακόβουλους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Ειδικότερα, πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι επεδόθη, με δικαστικό επιμελητή, επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους εις βάρος του «κακόβουλους» και «συκοφαντικούς» - όπως επισημαίνει η πλευρά Ρουμελιώτη- χαρακτηρισμούς και κυρίως τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος και έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο κ. Ρουμελιώτης. Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο όμως και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι είχε φθάσει ως το αξίωμα του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τους συνεργάτες του να διαμηνύουν ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας, καθώς και όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από Fund του εξωτερικού- ενέργεια που είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

Αν σου άρεσε κάνε