Ενέδρα θανάτου στη Βουλιαγμένης: Ο Αυστραλός γκανγκστερ, οι Ρώσοι και ο Μακρής

Ενέδρα θανάτου στη Βουλιαγμένης: Ο Αυστραλός γκανγκστερ, οι Ρώσοι και ο Μακρής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:23 Δημιουργία 02/03/19, 11:59

Σε αντίποινα συμμοριών, στο πλαίσιο ένος «πολέμου» αυστραλιανών γκανγκστερ που έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, αποδίδει η αστυνομία την βομβιστική επίθεση που έγινε χθες σε υπαίθριο πάρκινγκ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί ένα από τα σενάρια που εξετάζουν, λόγω του παρελθόντος αλλά και της τρέχουσας εγκληματικής δραστηριότητας του θύματος.

Αρχικά, μικρή αμφοιβολία υπάρχει στους κόλπους των αρχών ότι πρόκειται για ενέδρα θανάτου, καθώς βρέθηκε ποσότητα της εκρηκτικής ύλης TNT στο όχημα, η οποία και πυροδοτήθηκε από τη μίζα του αυτοκινήτου.

Ο στόχος, ο 56χρονος Λιβανέζος, υπήρξε αρχηγός των μηχανόβιων γκάνγκστερ «Comancheros» της Αυστραλίας, που έχουν στο ενεργητικό τους εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών. Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, είχε δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο ναρκωτικών και τις εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, μαζί με τα μέλη της οργάνωσης. Τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία τονίζουν ότι δεν είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη, το 2015.

Όμως, ο 56χρονος έφυγε το 2013 από την Αυστραλία και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς ήθελε να ξεφύγει.

Βέβαια, στο Ντουμπάι, ο 56χρονος φέρεται να απέκτησε επαφές με Ρώσους και να ανέπτυξε αντίστοιχη εγκληματική δράση. Τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει οικογένεια. Τα αυστραλιανά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έκτοτε είχε αναπτύξει τη «βάση» των δραστηριοτήτων των Ρώσων στην Ελλάδα, δημιουργώντας «υποκατάστημά» τους.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να έχει σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο της Αυστραλίας», που φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να αποτελεί αντίποινα στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο Λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Η βεντέτα

Η οικογένεια του Μακρή είχε απασχολήσει τις αυστραλιανές αρχές το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα με τη φερόμενη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ, που κατάγεται από τον Λίβανο. Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ. Ομως το 2009 τα «έσπασαν».

Την ίδια χρονιά ο αδελφός του Φαντί Ιμπραχίμ, Τζον, τραυματίστηκε βαριά από καταιγισμό πυρών άγνωστου άνδρα. Εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αρχές της Αυστραλίας θεωρούσαν τον Μακρή ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Επίσης το 2009, τα αδέλφια Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, αλλά τελικά τους αθώωσε το δικαστήριο. Ενα χρόνο αργότερα, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία σε κλαμπ της Μυκόνου και πιάστηκαν στα χέρια.

Αν σου άρεσε κάνε