Διαμαρτύρονται οι Μουσουλμάνοι για το τζαμί στο Βοτανικό

Διαμαρτύρονται οι Μουσουλμάνοι για το τζαμί στο Βοτανικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:39 Δημιουργία 02/03/19, 13:34

Δυσαρεστημένη είναι η μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδας με το υπό κατασευή τζαμί της Αθήνας, το οποίο παρομοιάζουν μάλιστα με ένα «μεγάλο περίπτερο».

«Αυτό που φτιάχνουν τώρα είναι σαν ένα μεγάλο περίπτερο... Δεν ταιριάζει καθόλου με τέμενος μουσουλμανικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ.

«Θα λύσουμε εμείς τα προβλήματά μας σε συνεργασία με την πολιτεία. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Γιατί μόνο δυσκολίες μας έχει φέρει ο κύριος που αναφέρατε», σχολίασε το μέλος του ΔΣ του τεμένους Ασίρ Χαϊντέρ, σύμφωνα με το skai.gr.

Το τέμενος στο Βοτανικό θα έχει δύο αίθουσες. Μία κεντρική για τους άνδρες χωρητικότητας 300 ατόμων και μία βοηθητική για 50 γυναίκες. Δεν θα έχει μεγάφωνα ούτε μιναρέ όπως ζητά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί από τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα μας δεν έχουν ιδιαίτερα θετική άποψη για το νέο τέμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ιμάμης του Τεμένους θα είναι Σουνίτης αλλά θα έχει βοηθούς από τα άλλα μουσουλμανικά δόγματα. «Για τον ιμάμη έχει βγει επίσημα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Αν σου άρεσε κάνε