Καταγγελίες για το Μάτι: Δεν δόθηκε ποτέ εντολή να σηκωθούν τα ελικόπτερα

Καταγγελίες για το Μάτι: Δεν δόθηκε ποτέ εντολή να σηκωθούν τα ελικόπτερα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:17 Δημιουργία 06/03/19, 10:34

Με τον φάκελο της πυρκαγιάς στο Μάτι να έχει ανοίξει, και με πολλούς αιρετούς και στελέχη της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να καλούνται στο ειδώλιο, ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, επανέρχεται με νέες αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε σε «ανοιχτές δικογραφίες και κάποιες που θα ανοίξουν» για την πυρκαγιά στο Μάτι, ξεχώρισε αυτήν που αφορά στην «καθήλωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας», τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα έρθουν να καταθέσουν θέλουν δε θέλουν.

Η πλευρά των εναγόντων στηρίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο, όπως εξήγησε, στο στοιχείο ότι ο διοικητής της μονάδας εισήλθε στο χώρο της με μία κυρία, στην οποία έκανε ξενάγηση στα δύο καθηλωμένα αεροσκάφη.


«Πώς είναι δυνατόν να είναι καθηλωμένα;», υπογράμμισε το ερώτημα, διευκρινίζοντας το επιχείρημα της κατηγορίας και εξήγησε πως «θα δούμε αν έχουν κληθεί κι αν έχουν καταθέσει οι υπεύθυνοι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βασίλη Καπερνάρου, καθώς και το οπτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή του, μετά την ξενάγηση που έγινε στην κυρία, εκείνη «εξήλθε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητή προς άγνωστη κατεύθυνση». Αυτό πρακτικά σημαίνει, τόνισε ο δικηγόρος ότι, «ο διοικητής έφυγε και άφησε ακέφαλη τη μονάδα και έτσι η μονάδα αποκόπηκε από το Κέντρο». «Δε δόθηκε εντολή για να σηκωθούν», σημείωσε ο δικηγόρος των οικογενειών, που κατέληξε ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν με εντολή του υποδιοικητή, όμως είχε αποκοπεί η σύνδεση με το κέντρο.

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ότι είχε φύγει ο διοικητής της μονάδας είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Αν σου άρεσε κάνε