Πανελλαδική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στις 20 Μαρτίου

Πανελλαδική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στις 20 Μαρτίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:13 Δημιουργία 12/03/19, 18:10

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Μαρτίου και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι κατά την τρίτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των τραπεζών για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων απάντησαν αρνητικά στα βασικά αιτήματά της.

«Αρνήθηκαν προκλητικά να δεσμευτούν για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και προχώρησαν σε μία προσβλητική πρόταση με "αύξηση" 2 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα... τον Ιούλιο του 2021» σημειώνει η ΟΤΟΕ.

Όπως τονίζει, η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στους εκπροσώπους των τραπεζών, «μετά από αυτήν την προκλητική συμπεριφορά», ήταν άμεση και κατηγορηματική.

«Με απεργίες, με δυναμικές παρεμβάσεις, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα και όλες τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, θα απαιτήσουμε όσα δικαιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι και η αξιοπρέπεια του κλάδου μας» ξεκαθαρίζει η ΟΤΟΕ.

Αν σου άρεσε κάνε