Αθώο το μοντέλο με την κοκαϊνη - Επιστρέφει στην Ελλάδα

Αθώο το μοντέλο με την κοκαϊνη - Επιστρέφει στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 13/03/19, 10:10

Αθωώθηκε από το δικαστήριο η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το 21χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση καταδίκης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου - που ήδη ήταν υπό κράτηση για 17 μήνες- προβλεπόταν ποινή κάθειρξης έως και 27 ετών, χωρίς δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Καθώς η κινεζική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, ο δικηγόρος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε υποστηρίξει ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθώωσουν».

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 21χρονου μοντέλου. «Αυτό που μπορώ να πω χωρίς να πω περισσότερα είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», είχε πει ο Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, από την πλευρά της, ισχυριζόταν, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον φίλο της.




Αν σου άρεσε κάνε