Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με μέλη του ΠΑΜΕ

Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με μέλη του ΠΑΜΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:16 Δημιουργία 14/03/19, 19:59

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όπου διεξάγεται το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, όταν μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται για φαινόμενα νοθείας επί των διαδικασιών του συνεδρίου εισέβαλαν στην αίθουσα του Μεγάρου.

Οι σεκιούριτι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα περίπου 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ, ομάδα των οποίων βρίσκεται μέσα στην αίθουσα.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε «την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος, προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα "σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών".

Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι» υποστήριξε το ΠΑΜΕ.

Αν σου άρεσε κάνε