Μάτι: Μόρια μπόνους για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

Μάτι: Μόρια μπόνους για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:15 Δημιουργία 18/03/19, 09:00

Θα πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια οι εισαγωγές μαθητών από το Μάτι και τις υπόλοιπες περιοχές, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σε στρατιωτικές σχολές για το έτος 2019-2020, με νομοσχέδιο που προωθεί ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η πρόταση έχει τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση από τις 8 Μαρτίου και μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη δυνατότητα εκπροσώπησης και υπεράσπισης των στρατιωτικών στα ποινικά δικαστήρια, για υπηρεσιακές υποθέσεις.

Νέο στοιχείο αποτελεί η πρόταση για την σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας Στελεχών, τα οποία θα παρέχουν ενημέρωση στα στελέχη σχετικά με υπηρεσιακές τους υποθέσεις.

Παράλληλα προτείνεται ο περιορισμός των περιπτώσεων ποινικών υποθέσεων των στελεχών που υπάγονται στα κοινά ποινικά δικαστήρια.

Προς αναθεώρηση βαίνουν αρκετές διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του όπως και η επικαιροποίηση του Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την ίδια πρόταση επιχειρείται η ρύθμιση ζητημάτων των στρατονομικών υπηρεσιών, ενώ θετική έκπληξη αποτελεί η πρόταση για σύσταση Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας.

Oπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται αλλάζουν μόνο οι αστυνομικές ταυτότητες αλλά και οι στρατιωτικές καθώς μελετάται η καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.




Αν σου άρεσε κάνε