Μετ΄εμποδίων η αποκατάσταση από το μπλακ άουτ στην Κρήτη

Μετ΄εμποδίων η αποκατάσταση από το μπλακ άουτ στην Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:20 Δημιουργία 22/03/19, 14:13

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επαναφορά της Κρήτης στην κανονικότητα, μετά από το μπλακ άουτ που προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί.

Ειδικότερα, αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος.

Αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.

Στο Ηράκλειο

Εξάλλου, προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

«Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου» σημειώνει η ανακοίνωση.

Στα Χανιά η ηλεκτροδότηση άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς μέσω της μονάδας στην Ξυλοκαμάρα δόθηκε ρεύμα, αρχικά, στα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το ρεύμα επανέρχεται σταδιακά και σε περιοχές του Ηρακλείου.

Από την έκρηξη στα Λινοπεράματα, χωρίς ρεύμα έμεινε και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Πελαγία Πετράκη, η ηλεκτροδότηση επανέρχεται σταδιακά.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Αν σου άρεσε κάνε