Δημόσια πρόταση από την Oaktree για την εξαγορά του Ιασώ

Δημόσια πρόταση από την Oaktree για την εξαγορά του Ιασώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:36 Δημιουργία 01/04/19, 11:35

TAGS

Σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Ιασώ προχωρά η Oaktree Capital.

Η προσφορά της Oaktree κατατέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και αποτιμά τη χρηματιστηριακή αξία του ομίλου στα 183,2 εκατ. ευρώ, προσφέροντας 1,5 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή και η μη δεσμευτική προσφορά του.

Στη συνέχεια, το ΔΣ του Ιασώ άναψε το «πράσινο φως» για την προσφορά.

Στο πλαίσιο αυτό, όταν υποβληθεί η προαιρετική δημόσια πρόταση, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να διατυπώσει θετική γνώμη σχετικά με αυτήν και να συστήσει στους μετόχους να την αποδεχθούν διατυπώνοντας, επί της αρχής, θετική γνώμη για την προσφορά. Όλα αυτά εφόσον έχει στα χέρια του έκθεση ανεξάρτητου εκτιμητή, που επιβεβαιώνει ότι το προσφερόμενο τίμημα θεωρείται δίκαιο και εύλογο.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι μέτοχοι της Ιασώ έχουν υπογράψει προσύμφωνα με την Oaktree για αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης, που θα ακολουθήσει. Οι παραπάνω μέτοχοι κατέχουν τίτλους που αντιστοιχούν περίπου στο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η Oaktree προτίθεται να υποβάλει την προαιρετική δημόσια προσφορά της ως τις 15 Απριλίου. Στόχος θα είναι η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης Ιασώ, με ελάχιστο πήχη την απόκτηση του 50% συν μια μετοχή. Εφόσον κατά την περίοδο αποδοχής συγκεντρωθούν μετοχές πάνω του 50% η προσφορά ισχύει και το private equity τις αποκτά έναντι αντιτίμου 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Αν σου άρεσε κάνε