Στον «αέρα» η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Στον «αέρα» η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:45 Δημιουργία 10/04/19, 11:42

Στο τραπέζι είναι όλα τα σενάρια για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, μετά το «ναυάγιο» του πρόσφατου διαγωνισμού.

Πηγές του ΥΠΕΝ σημειώνουν ότι το μόνο ενδεχόμενο, που δεν εξετάζεται, είναι η πώληση μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου.

Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ματαίωσης της ιδιωτικοποίησης, στην περίπτωση που υπάρξει σχετική συμφωνία με την Κομισιόν.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΝ, η επόμενη ημέρα του ομίλου δεν αποτελεί αποκλειστικά θέμα του ελληνικού Δημοσίου, καθώς λόγο στις όποιες αποφάσεις έχει και ο έτερος μεγαλομέτοχος του ομίλου, δηλαδή η Paneuropean, συμφερόντων Λάτση.

Έτσι, το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η διεξοδική συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, για την αναζήτηση μίας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία μπορεί κάλλιστα να είναι η επαναπροκήρυξη ενός νέου διαγωνισμού.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό πώλησης, ο οποίος τελικά κατέληξε σε «ναυάγιο», οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι κατά την εξέλιξη της διαδικασίας υπήρχαν ενδείξεις που συνηγορούσαν υπέρ της εκτίμησης για την υποβολή μίας ικανοποιητικής δεσμευτικής προσφοράς. Όπως προσθέτουν, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «έδειχνε» να ατονούν οι πιθανότητες για αίσια έκβαση της διαδικασίας.

Αν σου άρεσε κάνε