Την τιτλοποίηση απλήρωτων λογαριασμών εξετάζει η ΔΕΗ

Την τιτλοποίηση απλήρωτων λογαριασμών εξετάζει η ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:22 Δημιουργία 11/04/19, 17:17

TAGS

Το ενδεχόμενο τιτλοποίησης απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος εξετάζει η ΔΕΗ, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι η πτωτική πορεία της κερδοφορίας δυσχεραίνει τα σχέδια της εταιρείας για έκδοση νέου ομολόγου, είχε όμως εκφράσει αισιοδοξία ότι η ΔΕΗ θα αποπληρώσει το ομόλογο, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που λήγει τον Μάιο.

Σε σύντομη ανακοίνωση σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, που υπολογίζονται στα 2,3 δισ. ευρώ. Διευκρίνισε ότι η τιτλοποίηση δεν αφορά άμεση πώληση σε τρίτους και στοχεύει στη βελτίωση του προφίλ ρευστότητας της εταιρείας, αλλά και για την ανάκτηση χρημάτων από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού διευκρινίζεται ότι, η ΔΕΗ Α.Ε. όπως έχει προαναγγείλει, για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι της πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας πέραν της ενίσχυσης της ρευστότητάς της και στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές», υπογραμμίζει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

Αν σου άρεσε κάνε