Η Εθνική Πανγαία ολοκλήρωσε την εξαγορά του Hilton Cyprus

Η Εθνική Πανγαία ολοκλήρωσε την εξαγορά του Hilton Cyprus

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:04 Δημιουργία 19/04/19, 19:03

Ολοκληρώθηκε και επίσημα, αφού πρώτα έλαβε έγκριση από την Αρχή Ανταγωνισμού της Κύπρου, η μεταβίβαση του Ηilton Cyprus στο κοινό επενδυτικό σχήμα της «Ιnvel-ΠΑΝΓΑΙΑ» (Vibrana Holdings Ltd), έναντι τελικού τιμήματος 55,5 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, αλλά και την μελλοντική αναβάθμιση του, καθώς και την επιχειρηματική αξιοποίηση των πολύ σημαντικών όμορων οικοδομήσιμων εκτάσεων που διαθέτει στην ιδιοκτησία του.

Πλέον η εξαγορά του Hilton Cyprus κλείνει και τον κύκλο των συζητήσεων σχετικά με την επιχειρηματική βιωσιμότητα του ξενοδοχείου. H απόκτηση του 98% των μετοχών του Hilton λύνει τα χέρια της «Πανγαία» που ήδη χθες με επίσημη ανακοίνωση της προανήγγειλε την ανακαίνιση εν λειτουργία της πολυτελούς μονάδας, την αναβάθμιση πολλών από τις εγκαταστάσεις της, αλλά και την εμπορική αξιοποίηση του όμορου οικοδομήσιμου ακινήτου που ανήκει στο ξενοδοχείο, πιθανότατα με την δημιουργία serviced apartments.

Η εξαγορά του Hilton Cyprus θεωρείται από παράγοντες του ξενοδοχειακού τουρισμού, ως κίνηση «ματ» στον τομέα της φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών καθώς αποτελεί το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κυπριακή πρωτεύουσα με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε