Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων οι ζημιές της Tesla στο πρώτο 3μηνο

Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων οι ζημιές της Tesla στο πρώτο 3μηνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:57 Δημιουργία 25/04/19, 13:55

Ένα από τα χειρότερα τρίμηνα στην ιστορία της κατέγραψε στην έναρξη του 2019 η Tesla Inc. με τις ζημιές να σκαρφαλώνουν στα 702 εκατ. δολ. το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ζημιές 2,90 δολ. ανά μετοχή, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για ζημιές 1,15 δολ. ανά μετοχή.

Η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, ωστόσο οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για ένα άσχημο αποτέλεσμα μετά την προειδοποίηση της τον προηγούμενο μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις είχαν σημειώσει βουτιά 31% το δ΄ τρίμηνο εν μέσω προβλημάτων στις παραδόσεις του Model 3 στο εξωτερικό.

Η Tesla ανακοίνωσε παράλληλα ότι περιμένει να εμφανίσει ζημιές και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά την προηγούμενη πρόβλεψη της για κέρδη. Επιβεβαίωσε πάντως ότι περιμένει οι παραδόσεις να φτάσουν έως τα 400.000 οχήματα το 2019.

Οι μετοχές της Tesla σημειώνει πτώση 0,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στον απόηχο των αποτελεσμάτων. Από την αρχή του έτους ο τίτλος της εταιρείας χάνει πάνω από 20%.

Αν σου άρεσε κάνε