Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι «εταιρεία ζόμπι»

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι «εταιρεία ζόμπι»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:40 Δημιουργία 05/05/19, 10:34

Να κάμψει τις ανησυχίες της αγοράς, μετά το απίστευτο sell off και την κατρακύλα της μετοχής της εισηγμένης, επιχείρησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, τονίζοντας ουδεμία βασιμότητα έχουν χαρακτηρισμοί, όπως «συστημικός κίνδυνος» ή «εταιρεία ζόμπι».

«Άλλωστε ο Οίκος S&P έδωσε προχθές την θετική απάντησή του με τη διατήρηση της αναβάθμισης της ΔEΗ με θετική προοπτική» προσθέτει ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

«Πιστεύω ότι η ΔEΗ διαθέτει πολύ μεγάλη δυναμική, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να την οδηγήσει όχι μόνο σε τροχιά μεγάλης κερδοφορίας αλλά και σε αλματώδη ανάπτυξη.Όπως ανέφερα μειώσαμε σημαντικά τις ελεγχόμενες δαπάνες και το ύψος του δανεισμού, με νοικοκυρεμένη και συνετή διαχείριση, και διάφορες εσωτερικές αλλαγές...Είναι φανερό ότι χωρίς τους εξωγενείς παράγοντες, τις επιπτώσεις των οποίων αποφύγαμε να μεταφέρουμε στην κατανάλωση, δεν θα υπήρχαν ζημιές. Τώρα είναι καιρός για βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές, και πέραν αν θέλετε του επιχειρηματικού πλάνου της McKinsey, σημαντικές πλευρές του οποίου ήδη υλοποιούνται, για την επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου που επεξεργαστήκαμε με την εταιρεία αυτή».

Ο πρόεδρος της ΔEΗ τονίζει ότι η επιχείρηση «το 2018 είχε λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 260 εκατ. ευρώ μέρος της οποίας οφείλεται στη συνεχιζόμενη μείωση των ελεγχόμενων λειτουργικών δαπανών (μισθοδοσία, εργολαβίες, χρηματοοικονομικά κ.λπ). Προφανώς η κερδοφορία αυτή κάθε άλλο πάρα μας ικανοποιεί, καθώς εκτός των άλλων δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τις επιβαρύνσεις από τους τόκους, τους φόρους και τις αποσβέσεις, καθώς και τις εφάπαξ επιπτώσεις που αναφέραμε, με αποτέλεσμα τις ζημιές».

Αν σου άρεσε κάνε