Τα Βαλκάνια στηρίζουν τα Jumbo

Τα Βαλκάνια στηρίζουν τα Jumbo

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:55 Δημιουργία 07/05/19, 10:44

TAGS

Αύξηση πωλήσεων 7% σημείωσαν τα Jumbo το 10μηνο Ιουλίου 2018- Απριλίου 2019, με τις επιδόσεις της εταιρείας στα Βαλκάνια να ανεβάζουν τα νούμερα σημαντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στην αγορά της Ρουμανίας, όπου τον Μάρτιο άνοιξε ακόμη ένα, το 13ο κατάστημα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν άνω του 30% στο δεκάμηνο.

Ακολουθεί η αγορά της Βουλγαρίας, με αύξηση των πωλήσεων κατά 9%. Στην αγορά της Κύπρου κατεγράφη άνοδος 2,5%, ενώ στην ελληνική (καθαρές πωλήσεις της μητρικής χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές) κατεγράφη επίσης αύξηση 2,5%, γεγονός που όπως επισημαίνει η εταιρεία δείχνει ότι σταθεροποιείται σε θετικό πρόσημο, παρά τις έντονες διακυμάνσεις.

Όσον αφορά το προμέρισμα των 0,19 ευρώ προ παρακράτησης φόρου ανά μετοχή οι μέτοχοι ενημερώνονται πως η ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη, 14/5.

Ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων

Από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 3 νέα ιδιόκτητα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας.

Το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο, στο Bacau (12.900 τμ περίπου) από τις 12 Νοεμβρίου.

Το τρίτο στην πόλη Braila (12.000 τ.μ περίπου) ξεκίνησε τον Μάρτιο. Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 78 καταστήματα.

Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Ο Όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά, μ’ ένα ακόμη ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην Κατερίνη μέχρι τον Ιούνιο 2019, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov, Ρουμανίας. Ο Όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία).

Αν σου άρεσε κάνε