Νέα «βόμβα» στην Creta Farms με αντικατάσταση Δομαζάκη

Νέα «βόμβα» στην Creta Farms με αντικατάσταση Δομαζάκη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:35 Δημιουργία 08/05/19, 09:33

Νέα δεδομένα στην κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms δημιουργεί η απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σε απλό μέλος του ΔΣ, με τέσσερις ψήφους υπέρ επί συνόλου 7 μελών.

Πρόκειται για ακόμη μία «βόμβα» στο πλαίσιο των καταιγιστικών εξελίξεων τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εισηγμένης και τη γνωστοποίηση πως διενεργείται σε αυτή πορισματική έκθεση ελέγχου από ελεγκτική εταιρεία που ανήκει στις Big 4.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αλλαντοβιομηχανία ξεκινά συζητήσεις με τις τράπεζες.

Σημειώνεται πως στις 2 Απριλίου ο κ. Δομαζάκης, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, απέστειλε επιστολή προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της εταιρείας, με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία με κεφάλαια ύψος 11,6 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2005 -2006. Κάτι που αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2018 της εισηγμένης.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, να διενεργηθεί σχετικός ειδικός έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο διεθνούς φήμης. «Από την έως σήμερα ελεγκτική εργασία του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου», αναφέρεται στην έκθεση.

Αν σου άρεσε κάνε