Ο Μάνος Χρηστέας νέος οικονομικός διευθυντής στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο Μάνος Χρηστέας νέος οικονομικός διευθυντής στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:29 Δημιουργία 13/05/19, 16:27

Τη θέση του οικονομικού διευθυντή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναλαμβάνει από τις 15 Ιουνίου 2019, ο κ. Μάνος Χρηστέας, διαδεχόμενος τον κ. Αλέξανδρο Σπηλιωτόπουλο, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Όμιλο επί 52 χρόνια, εκ των οποίων τα 21 τελευταία από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα συνεχίσει να συνεισφέρει στον Όμιλο ως οικονομικός σύμβουλος, ενώ ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, επί 12 χρόνια στέλεχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μεταβατικός οικονομικός διευθυντής τους τελευταίους 10 μήνες, θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή.

Ο κ. Χρηστέας, έχει διατελέσει τα τελευταία 12 χρόνια οικονομικός διευθυντής του κατασκευαστικού Ομίλου «Αρχιρόδον», έχοντας τη συνολική ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών. Παράλληλα, από το 2014 έως σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Terragon Environmental Technologies», που εξειδικεύεται σε λύσεις διαχείρισης αποβλήτων.

Επιπλέον, από το 2000 έως το 2006, ο κ. Χρηστέας ήταν διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και συστημάτων πληροφορικής στην εταιρεία «Παπαστράτος», έχοντας υπό την ευθύνη του το project της εξαγοράς της «Παπαστράτος» από την «Phillip Morris», την ενοποίηση της εταιρικής δομής της «Παπαστράτος» με την «Phillip Morris Hellas», καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος SAP R/3 στην εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, επίσης, ο κ. Χρηστέας έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. στον Όμιλο εταιρειών «Παπαέλληνα» (Notos.com) από το 1997 ως το 1999, ενώ από το 1995 ως το 1997 εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην εταιρεία «Mercedes-Benz Hellas» και από το 1992 ως το 1995 ως οικονομικός αναλυτής στην «Procter & Gamble Hellas».

Ο κ. Χρηστέας είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά και τη Λογιστική) και κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (Advanced Management Program) και το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (MBA στα Οικονομικά).

Αναφερόμενος στην επιλογή του κ. Μάνου Χρηστέα για τη θέση του οικονομικού διευθυντή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, δήλωσε:

«Ο κ. Χρηστέας διαθέτει μακρά και επιτυχημένη πορεία στην οικονομική διεύθυνση μεγάλων εταιρειών, γνωρίζοντας εις βάθος ειδικά τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις του κλάδου των υποδομών και έχοντας εργαστεί τόσο σε ελληνικούς όσο και σε πολυεθνικούς ομίλους. Καλωσορίζοντας τον κ. Χρηστέα και ευχόμενος μία αμοιβαία αποδοτική και επιτυχημένη συνεργασία, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στο επί πέντε δεκαετίες στέλεχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρο Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή και την καριέρα του στον Όμιλο, εργαζόμενος με απαράμιλλο ήθος και υπευθυνότητα στις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Υπενθυμίζεται πως με την έλευση του κ. Μάνου Χρηστέα, ολοκληρώνεται ένας συστηματικός και ενδελεχής κύκλος ενδυνάμωσης της ομιλικής λειτουργίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών, που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, με την προσέλκυση από την αγορά αλλά και με την ανάδειξη μέσα από τους κόλπους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, των πλέον ικανών και έμπειρων στελεχών. Ειδικά ως προς την επιλογή του Οικονομικού Διευθυντή, η διαδικασία προέβλεπε μία σειρά από πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η εγχώρια και διεθνής εμπειρία σε δραστηριότητες συγγενικές με αυτές του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως η κατασκευή και οι παραχωρήσεις, καθώς και αποδεδειγμένη επιτυχημένη πορεία σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης. Συνολικά, τους τελευταίους 10 μήνες, η διευθυντική ομάδα των Ομιλικών υπηρεσιών ενισχύθηκε με την πρόσληψη 6 νέων στελεχών που ανέλαβαν καθήκοντα σε σημαντικούς τομείς, που ο Όμιλος είχε δώσει στο παρελθόν μειωμένη βαρύτητα. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης του νέου οικονομικού διευθυντή, από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα, ο Όμιλος απέκτησε επιχειρησιακό διευθυντή, νέο νομικό σύμβουλο, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας, διευθυντή ανθρωπίνου δυναμικού και διευθυντή πληροφορικής.

Αν σου άρεσε κάνε