Παπαστράτος: Η 7ήμερη λειτουργία εφαρμόζεται με τη συγκατάθεση των εργαζομένων

Παπαστράτος: Η 7ήμερη λειτουργία εφαρμόζεται με τη συγκατάθεση των εργαζομένων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:46 Δημιουργία 14/05/19, 12:24

Σε νέες διευκρινήσεις για την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου της Παπαστράτος προχώρησε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης από την Κυριακή.

Η επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου της «Παπαστράτος» εφαρμόζεται με τη συγκατάθεση των εργαζομένων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου ως μέρος της επένδυσης της και προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Όπως είπε, η εταιρεία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της επτά ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο, «με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε τέσσερις ημέρες εργασίας και δύο ημέρες ρεπό». Με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσης στη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, ενώ όπως είπε, διατηρούν «το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με όσα επισήμανε ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» αυτή τη στιγμή το παραπάνω μοντέλο εφαρμόζεται σε 11 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δύο συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας και θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους όταν αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση.

Αν σου άρεσε κάνε