Οι εκλογές αλλάζουν τα δεδομένα για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Οι εκλογές αλλάζουν τα δεδομένα για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:18 Δημιουργία 27/05/19, 10:15

Ένα μεγάλο ερωτηματικό τοποθετείται δίπλα στο τι μέλλει γενέσθαι από σήμερα και στο εξής με το «καυτό» ενεργειακό «μέτωπο», τουτέστιν με τον περιλάλητο διαγωνισμό για τη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ.

Η χθεσινή συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην προκήρυξη εθνικών εκλογών μέσα στον Ιούνιο, αλλάζει τα δεδομένα γύρω από το ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της εισηγμένης σε Μελίτη και Μεγαλόπολη.

Παράγοντες της αγοράς «βλέπουν» ως επικρατέστερο σενάριο είτε την αναβολή είτε ακόμη και τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, με βάση τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις ανοίγεται «παράθυρο» σε επαναφορά σεναρίων συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγής της διαδικασίας για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Τα «βλέμματα» στρέφονται στην αυριανή κρίσιμη, καθώς λήγει η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τους λιγνίτες.

Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος για τις προθέσεις των «μνηστήρων». Μένει να δούμε, λοιπόν, αν οι «Μυτιληναίος», ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, CHN Energy – Damco Energy (Κοπελούζος) και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα καταθέσουν φακέλους με τις οικονομικές τους προτάσεις ή θα επιλέξουν να μην εμφανιστούν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Αν σου άρεσε κάνε