Διαβεβαίωση Μεγάλου για πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων της RBU

Διαβεβαίωση Μεγάλου για πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων της RBU

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:00 Δημιουργία 03/06/19, 15:53

«Όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα θα διατηρηθούν». Αυτό είναι το μήνυμα, που έστειλε ο Χρήστος Μεγάλου σε όσους εργαζομένους της Πειραιώς αποφασίσουν οικειοθελώς να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία διαχείρισης, της οποίας το 80% θα πωληθεί στην Intrum.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς, θα προχωρήσει στην απόσχιση και εισφορά της εσωτερικής διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Recovery Banking Unit - RBU), σε μια νέα θυγατρική, που θα αδειοδοτηθεί από την ΤτΕ για διαχείριση απαιτήσεων.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι, που θα θελήσουν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, θα διατηρήσουν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όπως ακριβώς συμφώνησε η τράπεζα με την ηγεσία της ΟΤΟΕ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα θελήσει να ενταχθεί στο νέο σχήμα. Άλλωστε, τόνισε ότι η παροχή αναλυτικής ενημέρωσης αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία, όπου θα εστιάσει η Τράπεζα το επόμενο διάστημα. «Μόλις οι εργαζόμενοι, μελετήσουν την πρόταση, που θα διατυπωθεί με σαφήνεια, εκτιμώ ότι θα πλαισιώσουν την προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός ότι η RBU της Πειραιώς πέτυχε το 2018 την καλύτερη επίδοση, μεταξύ των συστημικών τραπεζών, αναφορικά με τη μείωση των NPEs (σ.σ. μειώθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ).

«Επιδόσεις σαν και αυτές προσέλκυσαν την Intrum που διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στη διαχείριση απαιτήσεων από προβληματικά δάνεια», είπε, σημειώνοντας ότι η ένταξη στον σουηδικό όμιλο ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει με υπό διαχείριση μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 27 δισ. ευρώ και ανακτηθέντα ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ.

Επισήμανε μάλιστα, ότι το παραπάνω μέγεθος επιδιώκεται να διατηρηθεί ή και να επαυξηθεί, καθώς η εταιρεία θα διεκδικήσει την ανάληψη διαχείρισης χαρτοφυλακίων τρίτων καθώς και τη διαχείριση τιτλοποιούμενων δανείων.

Αν σου άρεσε κάνε