Χαμόγελα στην Aegean από τα αποτελέσματα α' τριμήνου

Χαμόγελα στην Aegean από τα αποτελέσματα α' τριμήνου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:09 Δημιουργία 03/06/19, 18:02

Άνοδο της τάξεως του 4% του κύκλου εργασιών πέτυχε η Aegean ο α' τρίμηνο του 2019, αύξηση που ισοδυναμεί με 172 εκ. ευρώ και οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 7% που σημειώθηκε το ίδιο διάστημα.

H συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 5% ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 82,3% από 81,2% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού αυξήθηκε κατά 4% σε 1,1 εκ. επιβάτες, ενώ η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε σε 1,4 εκ. επιβάτες.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε EUR 35,2 εκ. από EUR 30,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, απόρροια του υψηλότερου κόστους καυσίμου και της κάμψης του μέσου ναύλου.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή από το 2019 του λογιστικού προτύπου IFRS 16 επιβάλει (μεταξύ άλλων), αποτίμηση ανά περίοδο του συνόλου των μελλοντικών υποχρεώσεων σε USD από μισθώσεις αεροσκαφών που επηρέασε λόγω ανατίμησης του USD κατά EUR 5,2 εκ το αποτέλεσμα του τρίμηνου.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε EUR 552,6εκ. (συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα και ομόλογα δημοσίου και δεσμευμένες καταθέσεις) την 31.03.2019, μετά και την επιτυχή άντληση EUR 200 εκ. από την πρόσφατη έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου αλλά και των θετικών ταμειακών ροών του πρώτου τρίμηνου.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος επιβράδυνσης της ανάπτυξης των οικονομιών διατηρήσαμε θετική τάση στην κίνηση και στις πληρότητες εξωτερικού και εσωτερικού, με παράλληλη όμως κάμψη στους μέσους ναύλους. Είμαστε μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που κατάφεραν να έχουν ενισχυμένο κύκλο εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, το πιο αδύναμο τρίμηνο ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2019 συνεχίζουμε την προσπάθεια για σταθερή, λελογισμένη ανάπτυξη, νέους προορισμούς και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε εντατικά για την διαδικασία ένταξης των νέων Airbus A320neo στον στόλο μας το 2020. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, βασιζόμενοι στη μέχρι τώρα θετική πορεία των προ κρατήσεων»

Αν σου άρεσε κάνε