Αυτοί οι τρεις «μνηστήρες» κατέθεσαν προσφορές για τα προς πώληση assets των Νηρέα – Σελόντα

Αυτοί οι τρεις «μνηστήρες» κατέθεσαν προσφορές για τα προς πώληση assets των Νηρέα – Σελόντα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:29 Δημιουργία 12/06/19, 10:26

Στους τρεις ανέρχονται οι «μνηστήρες», που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία των Νηρέα και Σελόντα, τα οποία θα περάσουν στα άλλα χέρια, όπως ορίζουν οι δεσμεύσεις, που δόθηκαν DG Comp, προκειμένου να εγκριθεί η εξαγορά των δύο εταιρειών από το σχήμα Amerra – Mubadala.

Συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν ο καναδικός όμιλος Cooke Inc., η σύμπραξη των Diorasis International - Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς και ένα επενδυτικού κεφαλαίου από το Ντουμπάι.

Τώρα σειρά έχει το άνοιγμα, η αξιολόγηση των φακέλων και η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι καθώς οι δύο από τις τρεις προσφορές, προέρχονται από στρατηγικούς αγοραστές, που δραστηριοποιούνται ήδη στην ιχθυοκαλλιέργεια, ο διαγωνισμός ενδέχεται να τελεσφορήσει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το τίμημα από την πώληση των μονάδων των δύο εταιρειών θα αξιοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης και, υπό προϋποθέσεις, για μείωση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει χορηγηθεί.

Σημειώνεται ότι το τίμημα θα καταβληθεί τοις μετρητοίς, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης των δύο ομίλων σε μια περίοδο, που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί λόγω της υπερπροσφοράς ψαριών από τους Τούρκους ανταγωνιστές.

Αν σου άρεσε κάνε