Η Πειραιώς ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II

Η Πειραιώς ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:45 Δημιουργία 13/06/19, 17:39

Εντολή στην Goldman Sachs και στην UBS να διοργανώσουν σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο, από σήμερα 13 Ιουνίου, έδωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία προχωράει στην έκδοση ομολόγου Tier II, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η αξιολόγηση της έκδοσης αναμένεται να είναι σε Caa3 και CCC από τις Moody’s και S&P αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στους αναλυτές ξένων οίκων η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου είχαν προαναγγείλει την έκδοση του ομολόγου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση της τράπεζας είναι "ready to go" καθώς οι συνθήκες στις αγορές έχουν βελτιωθεί για την έκδοση ομολόγων.

"Παρακολουθούμε τις αγορές, οι αγορές ομολόγων έχουν βελτιωθεί και το ελληνικό δημόσιο έχει προχωρήσει στις δικές του εκδόσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα για την έκδοση του ομολόγου Tier II" είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Σημειώνεται ότι για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων η Τράπεζα Πειραιώς είχε λάβει παράταση μέχρι το καλοκαίρι για την έκδοση ομολόγου Tier ΙΙ μέχρι 500 εκατ. ευρώ.

Μετά τη συμφωνία με την Intrum με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει άμεσα ρευστότητα 296 εκατ. ευρώ, η έκδοση του ομολόγου μπορεί να είναι για χαμηλότερο ποσό από τα 500 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε