Με νέα δάνεια 160 εκατ. ευρώ «απαντά» η ΔΕΗ στις επικρίσεις

Με νέα δάνεια 160 εκατ. ευρώ «απαντά» η ΔΕΗ στις επικρίσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:00 Δημιουργία 24/06/19, 14:56

Τη συμφωνία με την Τράπεζα Εμπορίου και Επενδύσεων του Ευξείνου Πόντου για τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 160 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο επικεφαλής της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παναγιωτάκης σχολίασε την εξέλιξη ως «μια πρώτη απάντηση για την καταστροφολογία εναντίον της ΔΕΗ, με αφορμή προσωρινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ υλοποιεί ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 792 εκατ. ευρώ εφέτος και είναι ίσως ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα.

«Η Παρευξείνια Τράπεζα μας διευκολύνει με το δάνειο αυτό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διανομής, που είναι ο πολυτιμότερος κρίκος στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού και το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ προσθέτοντας ότι η ομιλική σχέση θα ενισχυθεί στην πορεία. Σημείωσε ακόμη ότι αποτελεί πάγια επιδίωξη της ΔΕΗ να αναζητά νέες γραμμές χρηματοδότησης και η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική.

Ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας Dmitry Pankin σημείωσε ότι οι υποδομές και ιδιαίτερα η ενέργεια είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στον τομέα.

Ξέρουμε, πρόσθεσε, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά είναι ο ρόλος μας να εργαστούμε για να λυθούν. Το δάνειο ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ έχει διάρκεια 5 έτη και σταθερό επιτόκιο 2,6% το χρόνο. Σκοπός είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη υποδομών του δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής τάσης. Η πληρωμή των τόκων θα γίνεται ανά εξάμηνο και η αποπληρωμή του κεφαλαίου εφάπαξ στη λήξη του δανείου, ενώ το δάνειο χορηγείται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Αν σου άρεσε κάνε