Για παιχνίδια σε βάρος της ΕΥΔΑΠ μιλά ο Μπενίσης

Για παιχνίδια σε βάρος της ΕΥΔΑΠ μιλά ο Μπενίσης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:47 Δημιουργία 24/06/19, 19:34

Για παιχνίδια σε βάρος της ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναφερόμενος τον διαγωνισμό για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενίση, τα τελευταία 20 χρόνια, στην ΕΥΔΑΠ διεξάγεται διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, με συχνότητα περίπου ανά 5 χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, για το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, «προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή, «την τρέχουσα περίοδο και ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, τα διάφορα συμφέροντα, αντί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικά, επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ».

Και εξηγεί: «Κάθε επιχειρηματική πλευρά προσπαθεί να επιτύχει αυτό που τη συμφέρει καλύτερα, πιέζοντας ακόμη και μέσω δημοσιευμάτων για τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων. Προσπαθούν να προκαλέσουν επικοινωνιακά ζητήματα, με το «επιχείρημα» ότι ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προεκλογικά, παρότι γνωρίζουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία είχε προγραμματιστεί, με Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, σχεδόν ένα χρόνο πριν και ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι απρόβλεπτα χρονοβόρα, οπότε είναι σημαντική ακόμα και η καθυστέρηση μίας ημέρας».

Προσθέτει ακόμα ότι «κάποιοι (κυρίως ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι), αν και γνώριζαν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως και ζητούν τώρα παρατάσεις».

Εν συνεχεία σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πλήθους των διαγωνιζόμενων, που αποβαίνει προς όφελος της Εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να δώσουμε παράταση κατάθεσης προσφορών κατά 37 ημέρες» και πως «το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στο επιχειρηματικό παιχνίδι κανενός, κάτι το οποίο είναι απολύτως αντιληπτό από όλους τους ενδιαφερόμενους».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπενίσης καταλήγει: «Όσο και αν προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να μας κάμψουν, δεν θα το επιτύχουν. Όσο βρισκόμαστε στη θέση αυτή, θα είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν επιχειρηματικά οφέλη, με άνομα μέσα, εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όπως πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναδικό κίνητρο των αποφάσεών μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Αν σου άρεσε κάνε