Στο προσκήνιο μετά τις εκλογές η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο προσκήνιο μετά τις εκλογές η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:41 Δημιουργία 26/06/19, 12:35

Στο προσκήνιο θα επανέλθει το ζήτημα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι private equity funds αλλά και κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αντασφαλιστικοί όμιλοι, δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν στην κούρσα διεκδίκησης του 80%.

Στόχος της ΕΤΕ αποτελεί η αποτίμηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής κοντά στη λογιστική της αξία, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στο τέλος της φετινής χρήσης, καθώς η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2020.

Για να διασφαλιστεί η επιτυχής πώληση/διάθεση, θα τρέξουν εκ παραλλήλου δύο διαδικασίες. Η πρώτη θα αφορά στην κατάθεση προσφορών για την απόκτηση τουλάχιστον του 80%.

Η δεύτερη θα δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης βασικού επενδυτή ή ομάδας βασικών επενδυτών για ποσοστό 35% με 50%. Το υπόλοιπο ως το 80% θα διατεθεί, μέσω βιβλίου προσφορών, σε ξένους και εγχώριους επενδυτές, με ελάχιστη τιμή διάθεσης αυτή που πρόσφερε ο προτιμητέος επενδυτής.

Αν σου άρεσε κάνε