Ενέργεια: «Λύση τώρα» το μήνυμα των εισηγμένων για τη ΔΕΗ

Ενέργεια: «Λύση τώρα» το μήνυμα των εισηγμένων για τη ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:26 Δημιουργία 26/06/19, 13:15

«Λύση τώρα», αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνουν οι επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου ενόψει των εκλογών όσον αφορά το καυτό «μέτωπο» της ΔΕΗ.

Κορυφαίοι «παίκτες» της αγοράς ζητούν στήριξη του κλάδου, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη προσδοκιών για τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης, που θα προκύψει την 7η Ιουλίου.

«Η ΔΕΗ πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε ο Γιώργος Περιστέρης, διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τερνα κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων την Τετάρτη το πρωί.

Ο ίδιος «το θέμα της ΔΕΗ μας απασχολεί και είναι σοβαρό», σημειώνοντας ότι «από την αρχή που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τα ενεργειακά, λέγαμε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να υποστηριχθεί για να μείνει πυλώνας της ενεργειακής αγοράς».

Ο κ. Περιστέρης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι υπάρχουν οφειλές της ΔΕΗ προς τον όμιλο, ωστόσο η απόφαση είναι να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες πληρωμών.

Όπως είπε, στη ΓΕΚ Τερνα «καταφέραμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε την εταιρεία όρθια και μάλιστα να γίνει ισχυρότερη και μεγαλύτερη από όλη την ιστορία της».

Αν σου άρεσε κάνε