Πέρασε από το ΕΣ η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου

Πέρασε από το ΕΣ η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:01 Δημιουργία 28/06/19, 11:55

Το «πράσινο φως» στη μεταβίβαση της Μαρίνας Αλίμου στην Άκτωρ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έδωσε την Παρασκευή το Ελεγκτικό Συνέδριο

Μετά από τη σημερινή εξέλιξη, έρχεται πιο κοντά η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία μπορεί να υπογραφεί πριν από τα τέλη του 2019, σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική δημοπρασία τον Απρίλιο και η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχε επικρατήσει με τη βελτιωμένη προσφορά της να διαμορφώνεται στα 57,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία της συμφωνίας, όπως έχει ανακοινωθεί υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου «θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τα έργα ανάπτυξης πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ. Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της, η μαρίνα Αλίμου αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Αν σου άρεσε κάνε