Τα τρία στοιχήματα της Τράπεζας Πειραιώς για φέτος

Τα τρία στοιχήματα της Τράπεζας Πειραιώς για φέτος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:09 Δημιουργία 28/06/19, 12:03

Τους τρεις στόχους της Τράπεζας για το 2019 ανέπτυξε από το βήμα της ΓΣ ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι περιμένει αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας.

«Θεωρούμε ότι η δυναμική που αναπτύσσει η οικονομία, θα οδηγήσει σύντομα σε περαιτέρω αναβαθμίσεις από τους ξένους οίκους αξιολόγησης», δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι αναφορικά με το ζήτημα της δραστικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Οι στόχοι της Tράπεζας Πειραιώς για το 2019 είναι τρεις: α) Η ενίσχυση των πηγών εσόδων και η λειτουργική αποτελεσματικότητα για τη δημιουργία διατηρήσιμης κερδοφορίας, β) η βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού μέσω της συνεπούς εκτέλεσης του πλάνου μείωσης των NPEs με ορίζοντα το 2021, γ) η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και δ) η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου στάθηκε και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμφωνία της τράπεζας με τον σουηδικό όμιλο Intrum ως προς τη διαχείριση των NPEs ύψους 27 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την Πειραιώς να γίνει πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, «ορόσημο» για την τράπεζα.

Αν σου άρεσε κάνε