Καμία προσφορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Καμία προσφορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:20 Δημιουργία 15/07/19, 13:43

Έληξε στις 12, το μεσημέρι της Δευτέρας, η προθεσμία υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οπως αναφέρει η ΔΕΗ, θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Μετά την άγονη κατάληξη του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών, με βάση της συμφωνίας Αθήνας - δανειστών ενεργοποιείται η ρήτρα των εναλλακτικών διαρθρωτικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιδιώξει σε συνεννόηση με την Κομισιόν (γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού) την αναζήτηση μίας νέας λύσης ως προς τον τρόπο μείωσης του μεριδίου της δημόσιας εταιρείας.

Επιπλέον, η Αθήνα θα πρέπει να συμμορφωθεί και με την καταδικαστική σε βάρος της χώρας μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔEΗ στον λιγνίτη.

Σημειωτέον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τους εταίρους την πώληση των λιγνιτικών σταθμών (40%) και τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μεριδίου της δημόσιας επιχείρησης κάτω από το 50% στο τέλος του χρόνου.

Η νέα κυβέρνηση κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της ως προς το τι θα πράξει και τελικά όλα δείχνουν ότι η όποια λύση θα είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Αν σου άρεσε κάνε