Συναντήσεις κορυφής του Γουάτσα στην Αθήνα την Παρασκευή

Συναντήσεις κορυφής του Γουάτσα στην Αθήνα την Παρασκευή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:31 Δημιουργία 18/07/19, 17:25

Κρίσιμο τεστ για την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να προσελκύσει μεγάλους επενδυτές από το εξωτερικό αναμένεται να αποτελέσουν οι συναντήσεις που θα έχει αύριο, Παρασκευή, ο επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, με τον επιχειρηματία να βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα.

Ο Γουάτσα αύριο το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η Fairfax αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με σειρά τοποθετήσεων σε ελληνικά assets και εμβληματικούς ομίλους.

Ο Καναδός, με καταγωγή από την Ινδία, ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου αποτελεί συχνό επισκέπτη της χώρας μας από το 2012, όταν και πραγματοποίησε την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό έχει συναντηθεί με την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας, πάντοτε υπερθεματίζοντας για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει η Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του Γουάτσα στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και τη προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε