«Καταλύτης» η παρέμβαση Γεωργιάδη για τη διάσωση της Creta Farms

«Καταλύτης» η παρέμβαση Γεωργιάδη για τη διάσωση της Creta Farms

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:49 Δημιουργία 22/07/19, 12:45

Μόλις δύο 24ωρα χρειάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για να πείσει τους μεγαλομετόχους της Creta Farms να συναινέσουν στο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών για την κορυφαία εισηγμένη, υπογράφοντας το σχετικό MoU και ανοίγοντας τον δρόμο για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή.

«Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα θα έκλεινε, δεν θα υπήρχε επόμενη εβδομάδα για την εταιρεία», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος παρενέβη, αφότου ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης τον ενημέρωσε για το μεγάλο πρόβλημα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Επισημαίνεται πως το MoU, η υπογραφή του οποίου αποτελούσε βασικό αίτημα των πιστωτών, προβλέπει την τοποθέτηση CRO στην εταιρεία, την επιστροφή των σημάτων και των πατεντών της εταιρείας από κυπριακή εταιρεία στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, άνοιγμα των γραμμών πίστωσης από τις τράπεζες ενώ η ελεγκτική εταιρεία EY ανέλαβε να βρει στρατηγικό επενδυτή.

Πέρα από το ενδιαφέρον του αμερικανικού Fund HIG, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα επενδυτικά κεφάλαια. Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι η διαδικασία βρίσκεται πλέον στη μοίρα τραπεζών και ΕΥ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο MoU, προβλέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης και εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή έως τις 30/10/ 2019.

Μετά και από τη σημερινή εξέλιξη, οι Τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα ανοίξουν τις εγγυητικές, προκειμένου να λειτουργήσει η παραγωγή, η οποία βρίσκεται σήμερα στο μηδέν.

Αν σου άρεσε κάνε